Ако те поканя да изредиш нещата, които обичаш, колко време ще ти отнеме да назовеш себе си?

Започвам тази статия малко от далече, защото вярвам, че йогата за лице не се изчерпва до 15 минутна програма за активиране и тонизиране на така забравените 57 мускула в областта на лицето и шията. Йогата за лице обхваща един аспект от живота ни свързан с умението да бъдем жени. Да бъдем красиви жени. А както е казала Коко Шанел:
„Грижата за красотата, трябва да започнете със сърцето и душата, в противен случай никакъв грим няма да помогне.

Красотата и женствеността нямат възраст

Красотата ни е начина по който се чувстваме отвътре, а това рефлектира през очите ни навън. Тоест красотата е вътрешно състояние, което е функция на нашето отношение към самите себе си. Изборът е само и единствено наш, дали ще се отнасяме с любов и грижа към себе си или с критика и недоволство. Ако изберете да започнете да култивирате любов и грижа към себе си ще направите най-добрата и ефективна разкрасителна процедура, а йогата за лице е един прекрасен инструмент.

Какво е йога за лице?

В забързания свят в който живеем, без да усетим трупаме стрес, напрежение и тежка преумора, а времето което отделяме, за да се погрижим за себе си е все по-малко и все по-откраднато. Натуралното ни състояние е на лекота и радост, състояние на покой и мекота. Та това си е цяло изкуство. Да, изкуство е да се обичаме, изкуство е да си даваме това от което имаме нужда, изкуство е да се грижим за себе си. Йогата за лице е един от най-ефективните инструменти за грижа за лицето, шията и деколтето.

Това е техника, която се състои от поредица от упражнения насочени към 57 мускула разположени в областта на лицето и шията. Комплексът от движения или упражнения помагат на всички мускули на лицето да запазят своята сила и еластичност. Йогата за лице оксидира кожата и стимулира притока на кръв, отпуска напрежението и стреса, които са се натрупали в лицето, постигайки естествено подмладяване и сияйно излъчване.

Какво е Танака масаж?

Танака е древен масаж, който гейшите използват от векове, за да поддържат свежестта и младостта на кожата си. Танака масажа е вид лифтинг масаж, който гейшите използват за да свалят няколко години от лицата си. Анти стареещият ефект се постига, чрез въздействие върху магическите точки на красотата.

Гейшите

Знаете ли, че гейшата започва обучението си съвсем малка. Тогава тя се нарича „майко“, в буквален превод „танцуващо дете“. Майко трябва да изучава различните традиционни японски изкуства, като чайната церемония и икебана, тънкото умение да води разговори и изкуството на красотата. След като Майко завърши обучението си, тя става Гейша и посвещава живота си на красотата и изкуството. В ежедневния ритуал на всяка гейша влизат редица натурални разкрасителни процедури, като масажът Зоган. Това е оригиналното, древно име на масажа Танака. Зоган в превод от японски означава „създаване на лицето“. Тъй като в съвременния свят уникалната техника се разпространява от дерматоложката Юкуку Танака, тази благодатна техника за подмладяване става известна като Танака масаж.

Ефекти

  • намаляване на бръчките,
  • по-еластична и гладка кожа,
  • стягане на овала на лицето,
  • намален оток и торбички под очите,
  • изключително благоприятен ефект върху цялото излъчване на човек,
  • лицето е сияйно и тонизирано,
  • очите са искрящи.

Домашно

“Никой никога не ми каза, че съм красива, когато бях малка. На всички малки момичета трябва да се каже, че са красиви, дори и да не са.”Мерилин Монро

И в заключение ще ви дам една практика за домашно, за която съм вдъхновена от цитата на Мерилин Монро и от работата си с “вътрешното ми дете” и “вътрешната ми жена”.

Всяка сутрин, когато застанете пред огледалото, се погледнете дълбоко в очите и си кажете: „Обичам те! Красива си!“. Не е необходимо да чакаме външния свят да ни демонстрира обожание и любов. Необходимо е първо ние да си го дадем!

И помнете думите на Одри Хепбърн:

“За да направите устните си красиви – кажете мили думи. За да направите очите си красиви – излъчвайте доброто. Красотата на жената не е в дрехите, които носи, не в нейната фигура или прическа. Красотата на една жена е в очите й, защото това е пътят към сърцето й – мястото, където живее любовта. Красотата на жената не е във външния й вид – истинската красота се отразява в Душата й, това е грижата, която тя дава с любов.”

автор: Цвета Кънчева

Сподели
Последни публикации