Силвия Велинова

Силвия Велинова – терапевт

 

Силвия е посветила работата си на ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКА ШКОЛА ПО ОСТЕОПАТИЯ, като паралелно изучава и АРОМАТЕРАПИЯ, класически масаж, масажи и терапии с вендузи, спортен масаж. Широкия спектър от практики и техники през призмата на които Силви изследва човешкото тяло и отговорите му към терапията и позволяват да изгради индивидуален подход към нуждите на всеки неин пациент.

 

Що е то – остеопатия

 

Името ОСТЕОПАТИЯ идва от древногръцки език и означава “остео”-кост и “патос”-болест. Това е алтернативна на медицината система, която лекува без противопоказания (странични ефекти) и медикаменти. Остеопатията се основава на принципа на единство на мускулно-скелетната и невропсихична системи в човешкото тяло и всяко нарушение води до промени във правилното им функциониране. И докато терминът “остео” се отнася до костите, те често са последното нещо, което се лекува директно. Костите отиват само там, където им е казано да отидат. Мускулите и фасциите казват на костите какво да правят, така че лечението е свързано с всичко около костите.

 

Фасцията

 

Най-важно за терапевта остеопат е фасцията. Фасцията е съединителна тъкан, която обвива, свързва и взаимодейства с всички елементи на тялото-мускули, кости, връзки, стави и други органи. Това е рамката, около която съществува цялата тъкан, тя се счита за архитектурата на тялото. Лечението на фасцията помага на тялото да освободи напрежението, блокажите и ограниченията от защитни или травматични модели задържани в мускулите, причиняващи болка и ограничен обхват на движение.

 

Ръцете на терапевта

 

Единствения инструмент използван в остеопатията са ръцете на терапевта. И това е така, защото човешките тъкани и органи имат определена форма, плътност, температура и подвижност а тези показатели се различават при различни здравословни състояния. Способността да се определи състоянието на пациент не се постига благодарение на суперсили, а чрез практически опит с човешкото тяло.

 

Силви

 

За Силвия да практикува тази професия не е просто работа, а призвание, чрез което помага на тези, които ѝ се доверяват да се чувстват здрави и пълноценни. Дава най-доброто от себе си като не спира да учи и развива уменията си.