Тихомира Сомлева

Тихомира Сомлева практикува Ащанга йога от почти 8 г., а общо йога с нейното разнообразие от 13г. и преподава от близо 6г.

Обича да споделя наученото

Участвала е в Кундалини йога стажове с Баджан Каур асистент на Ананд Шараби и Бяла Тантра под ръководството на самия Ананд Шараби в България, който е ученик на Ошо и йоги Баджан.

Има посвещение в Крия йога от Шибендо Лахири, срещата и с него е истинско пробуждане.

Сертифицирана е за учител по детска йога след обучение за детска йога преподаватели към БЙФ през 2014 г. с Анелия Вълчева.

Била е на работилница с Дейвид Робсън 2015 г. в Загреб, Хърватска, Кристина Каритину в Солун Гърция 2015 г, Кино Макгрегар Загреб, Хърватска 2017 г., Стю Гирлинг-Йога анатомия в Ащанга йога шала,София, 2017 г, Ларуга Глейзър Ащанга йога шала, София 2018 г., с Марк и Джоан Дарби – Учителски курс 2018 г. в Шамони ,Франция.

Ноември, 2018г. Ин йога тренинг с Ричард и Шон в йога Вайб,София.
Две седмици в Пърпъл Валей, Гоа с Джон Скот през 2019, след това една седмица с Тай Ландрум и работилница с Грегор Маеле в Ащанга йога шала,София.
Февруари 2020г. посещава курс пранаяма първо ниво и Майсор практики с Бела Липпат Ащанга йога шала, София.
Юни, 20г. Въздушна йога с Людмил Дренски

Вдъхновението

Неин вдъхновител и Учител е Манджу Патабхи Джойс. Била е на учителски курсове за първа и втора серия през 2016,17,18,19 г. в Атина, Гърция и в Ащанга йога шала, София
Официално е оторизирана от Манджу Джойс да преподава първа серия през 2018 г в Атина и има неговата непрестанна подкрепа.

Продължава да учи и споделя.