Цвета Кънчева е йога преподавател и собственик на Ащанга йога шала. Вътрешна потребност и детска любознателност я срещат с йога, когато е едва на 10 години. Втората ѝ среща с йога е след тежък бърнаут и редица равносметки свързани с цената на кариерата, смисъла на живота и реализацията, когато в лицето на Росица Божкова (Ука) намира учителя, който да я преведе през осъзнаването на Аза, през призмата на психологията, шаманизма и изследване на чакрите.

С Тантра се среща през 2015 година, когато Робърт Силбър (Хавай) открехва вратата на необятното поле за изследване на личността през интимността, чувствеността и възможността на хората да се свързват на различни нива на осъзнатост. От тогава до днес пътешествието продължава, чрез изследване на различни практики и техники за себепознание. Посещава редица курсове с Мартин и Диана от CHAI, Копенхаген, Сомананда от Агама йога, Тайланд. Завършва първо и второ ниво на Tantra Movement School с Михал Калигрикс.

От 2016 година преподава Ащанга йога, с която я среща Красен Стоянов. Заедно с Красен създават и Ashtanga Yoga Shala, в която преподават с любов и отдаденост към учениците и метода. Цвета и до днес продължава да учи от най-добрите учители в света, като Тай Ландрум, Грегор Майел, Ларуга Глейзър, Дейвид Робсън, Манджу Джойс, Петри Райзинен, Грета Суарез, Шармила Десай, Кристофър Кон, Майкъл Шаборт, Бела Липат. Учила е и йога анатомия със Стю Гърлинг. Завършила тичър трейнинг по „Ин миофасциална йога“ при Бета Лисбоа в Индия.

Иницирана е в Рейки, Ямантака и Буда медицина от Рейки Мастър Роза Асенова.