True yoga
…here the detail is important. Very good and dedicated teachers ! Was looking few months to find good place. Happy with them !

Истинска йога
…тук детайлът е важен. Много добри и отдадени учители. Търсих подходящо място няколко месеца. Щастлива съм от избора !

Мария

Много ми харесва отношението и индивидуалното внимание, атмосферата е много приятна, чувствах се обгрижена и окуражена да се справя с всички предизвикателства. Чудно място в центъра на София!

Милена

Усещането да си на точното място, в точното време, с точните хора – това е за мен Ащанга Йога Шала.

Занимавам се с йога от малка, в последните няколко години – редовно, но чак това лято почувствах, че съм открила истински Учители, Цвета и Красен. Мога да разказвам дълго за практиките при тях – с внимание към най-фините движения на дъха, тялото и ума, индивидуален подход към всеки, пояснения за смисъла на всяка асана, сладки разговори около всичко, което ни е в главата и сърцето.

Преди да започна да практикувам при Цвета и Красен, бях чувала, че Ащанга е тежък стил, че мускулната треска никога не си отива, че не ставаш, ако не умееш да вържеш тялото си на фльонга. Сега най-отговорно мога да заявя, че това са fake news. Всъщност, няма по- щадящ стил от Ащанга, ако е под ръководството на опитни учители – защото начинаещите започват наистина от начало, с няколко прости движения и указания за дишане, като постепенно разгръщат знанията си за йога и добавят асани, в зависимост от собствените възможности и желанието си. Усещането е, че сам градиш практиката си, предпазен си от грешно изпълнение на позите, получаваш знания не само за физическите, но за духовните ползи. Някои хора се притесняват от Майсор стила на преподаване и отсъствието на традиционния формат с инструктор, който стои пред всички и показва всяко движние. Майсор стилът обаче е един от най-големите плюсове, понеже ни учи да се вслушваме в тялото си – ако днес се чувствам във форма, мога да направя цялата серия, или пък, ако съм в лежерно настроение, да избера по-леко натоварване. Най-ценното е, че учителят през цялото време е там, за да те напътства, да ти помага лесно и правилно да влезеш в позата, да отговаря на въпросите ти. Накратко, ставаш експерт в собствената си йога практика. И това знание си остава за теб, след като излезеш от залата. Още нещо, което за мен е важно – за първи път в живота си се усещам физически силна. А това, излишно е да добавям, означава също емоционална и психическа сила.

Един важен детайл, който ме спечели безрезервно – в Ащанга Йога Шала мога да отида на йога в три времеви отрязъка от деня, когато ми е удобно, без да бързам за точен час, и да получа индивидуално внимание от учителя. Лично аз така разбирам йога – спокойствие, хармония и знание. И удоволствие.

Силвия Петрова

За  мен Ащанга Йога Шала е място в сърцето ми.

Независимо дали практикувам в уютното  пространство в София или в просторната им морска резиденция, тези практики ме връщат към центъра ми и ми помагат да укрепна физически, ментално и емоционално и да се фокусирам върху важното и хубавото в живота ми.

И това е така заради прекрасните преподаватели Цвета и Красен, които са много  опитни и компетентни, отдадени на работата си с учениците, подкрепящи и любящи.  Автентичният им метод на преподаване  – майсор- ме кара да се чувствам лично обгрижена, сякаш съм на „частен урок“, като същевременно съм подкрепяна и от общата енергия на групата. Това че практикувам със свое темпо, според възможностите на моето тяло, в удобно за мен време и виждам как постепенно напредвам, ми дава усещане за свобода и увереност, което е много, много сладко!

На тези, които вече практикуват йога бих казала да опитат този стил за един месец и сами ще се убедят в ползите му.

А на тези, които никога не са практикували и като чуят „йога“ си представят гладуващ вързан на фльонга индиец и, естествено , решават, че това не е за тях, ще кажа следното:

В Ащанга Йога Шала с очите, сърцето и цялото си тяло се убедих, че йога Е за всеки и помага на всеки – без значение от пол, възраст или физическа кондиция към момента, в който започвате.

На много заетите, устремените, работещи, растящи в кариерата, но също така и стресирани, напрегнати, на ръба на бърн аута, ще кажа: ако практикувате, ще станете по фокусирани и енергични и работата ви ще ви върви по-леко и ще успявате  в радост и без драми.

 На по-летаргичните, унилите, тревожните или тъжните ще кажа: ако практикувате, постепенно ще усетите как тялото и душата ви се изпълват с енергия за живот, който, ще установите, е много хубав!

Ако не ми вярвате, опитайте да практикувате в Ащанга Йога Шала за три месеца и ще си бъдете много благодарни за този положителен напредък в живота си.

Мили Цвета и Красен, аз самата съм изключително благодарна, че ви срещнах! Благодаря ви за практиките, за знанията, подкрепата и за любовта!

От сърце ви пожелавам да са ви пълни и пространствата, и сърцата, и животите с любов, добра енергия и изобилие от всичко, което ви е нужно, за да живеете щастливо, да работите и се усъвършенствате  в радост и лекота, и да докосвате все повече хора с магията на йога!

This place is lifechanging! 🙏🏻 Силно препоръчвам курса въведение в ащанга йога дори и за хора, които вече са се занимавали с йога 👌🏽

Сузана Т.