Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Хармонично съзвучие – Йога и Гонг

май 27 @ 14:00 - юни 2 @ 12:00

Прегърнете лятото със всяка своя клетка още в самото му начало! Започнете го с пречистващ и укрепващ тялото ритрийт „ЙОГА и ГОНГ“ на брега на Егейско море.
Комбинацията от ащанга йога, звукотерапия с гонг и слънцето и морето на Порто Елеа, ще пренастрои всичките ви струни в хармонично съзвучие на тяло, дух и ум.
Ще се завърнете силни, центрирани и вдъхновени за целия сезон.
Специална отстъпка за рано записалите се!
Предлагаме ви релаксация, изчистване и зареждане чрез йога и звукотерапия. Предлагаме ви ИЗЦЕЛЕНИЕ.
Това магическо преживяване ще бъде подкрепено от силната енергия на залива на маслините – Порто Елеа, Халкидики, Гърция.
Всяка сутрин ще започва с йога практика Ashtanga Mysore стил или воден клас. Няма само да практикувате йога, а ще се научите на йога. Има голяма разлика между двете. Следобедите ще се потапяте в нежните звуци на гонг и тибетски купи.
Терапията със звук е сакрален древен инструмент за изцеление, подмладяване и трансформация. Днес е един от най-ефективните методи за подобряване качеството на живот. Звукът на Гонга твори вълшебство. Той произвежда силна звукова вълна, почти осезаема на допир, която стимулира физическото тяло, като влияе на всяка клетка. Звукът прониква толкова дълбоко, на нива, до които не може да се достигне с никакъв друг масаж, освен звуковия. Ако в момента имате нужда, вие може да се срещнете със своите тревоги и преживявания и да поработите с тях.
Aко се нуждаете от отдих и отпускане, то звукът на гонга по най-добрият начин ще ви помогне да релаксирате. И тъй като ние всички сме различни, то и въздействието на тази практика е уникално за всеки – зависи от вашето конкретно намерение в отработване на темите, които ви вълнуват точно сега.
Вашият дом за тази обновяваща седмица ще са уютните вили сгушени сред вечнозелените маслинови гори на залива. Монасите са медитирали тук повече от 300 години, енергията трепти във въздуха. Включени са ежедневна закуска на шведска маса и вечери. Извън практиката, изключете и възстановете себе си, насладете се на зашеметяващите гледки, отпуснете се на плажа и разгледайте околността.
Ще има поход в планината в Благородно мълчание (Мауна). В началото и в края на ретрийта ще бъде направена снимка на аурата ви с аура камера, за да видите нагледно благоприятния резултат от съчетанието на ежедневна йога практика и звукотерапия.

Цена

Цена за стандартно настаняване: 690 евро
Ранно записване 600 евро (при плащане на депозит в размер на 375 евро до 30.03.2023)
Цената включва:
 6 нощувки на човек в двойна стая
️ 6 закуски и 6 вечери
‍♀️ Всички практики и работилници.
 Аура камера
Цена при единично настаняване в стая: 900 евро.
Ранно записване 810 евро (при плащане на депозит до 30.03.2023)

️
Условия за записване и плащане:

Записването става единствено по имейл (ashtangasofia@gmail.com) и със заплащане на 375 евро капаро.
Банкова сметка за превод на капаро:
M.V.P. Holidays A.E.
UniCredit Bulbank–Bulgaria,сметка в EUR
IBAN: BG91 UNCR 7000 1520 4235 74
BIC: UNCRBGSF
❗Стандартното настаняване е в прекрасните и просторни мобилни къщи ADRIA DELUXE. Къщите са разположени амфитеатрално от двете страни на залива. Състоят се от две спални, като всяка спалня разполага със собствен санитарен възел, между двете спални има хол с кухненски бокс, отвън всяко помещение разполага със собствена веранда, на която има удобна маса и столове. Едната спалня е с голямо двойно легло, а другата с две единични. Двете спални разполагат с функционални гардероби, снабдени са с комплект кърпи за след душ и за плаж. В холът има диван и LCD телевизор. Кухненския бокс е оборудван със всичко необходимо за приготвяне и консумиране на храна, има голям хладилник, микровълнова фурна, керамичен плот с четири котлона.

Къмпинг Порто Елеа

Заливът на маслината едно от най-романтичните места.Тук планините се сливат с морето, а девствените гори обхващат целия пейзаж.Синевата на морето и зеленината на гората се събират в магия от цветове и нюанси. Всичко това в сянката на планината Атон и
скрития в горите и Зографски манастир.
Храната ще бъде богата и свежа.
Ако събитието не се състой по график през 2024 г., ние автоматично ще прехвърлим вашето плащане(я) към алтернативните дати на ретрийта, което ще ви потвърдим писмено.
Ако не можете да присъствате на алтернативните дати за отдих, можете да прехвърлите плащането си изцяло към друго събитие или да запазите плащането си като кредит (който никога не изтича).
В много малко вероятния случай на анулиране на ретрийта, плащанията ви ще бъдат възстановени в рамките на 14 дни.
Ако вие отмените резервацията си:
– Повече от 4 седмици преди ретрийта ви се възстановява 70% от депозита;
– По-малко от 4 седмици преди ретрийта – Депозитната такса не се възстановява.
Ако сте платили пълната цена на събитието, ние ще ви възстановим баланса (разликата между пълната такса и депозита) в рамките на 14 дни.
Съветваме ви да си направите застраховка пътуване в чужбина.

Водещи:

Стойчо, Цвета и Красен

Стойчо се запознава с йога преди седем години в преломен момент от живота си. Няколко йога практики го подтикват да промени ежедневието си коренно. От тогава практикува йога всеки ден. Той е специалист по измерване и диагностика на човешкото електромагнитно поле. Разполага с един от рядко срещаните в България уреди, който има възможността да обследва аурата на човек за нарушения, както и чакровата система за блокажи и дисбаланс, което може да ни послужи като една прекрасна превантивна мярка, свързана със здравословното ни състояние. От много години се интересува от здравословен начин на живот и се стреми да се развива в духовен аспект. Знанията, които е придобил в търсенето си, е превърнал в Познание, чрез своята лична опитност и прави всичко възможно да помага на хората, които се затрудняват в избора си на посока, като се старае да не се намесва директно в техния Път, а да бъде катализатор на техните процеси. Според Стойчо така необходимата Промяна е много близо и прави всичко по силите си за нейното осъществяване. Работата с Гонг и тибетски купи започва преди четири години
Цвета Кънчева и Красен Стоянов създават и преподават в Ashtanga Yoga Shala, първото място в България, където Ащанга йога се преподава по традиционния, автентичен метод, наречен Майсор. Вътрешна потребност и детска любознателност срещат Цвета с йога, когато е още 10-годишна, а впоследствие се разгръща като отдаден йога последовател и преподавател. Красен се влюбва в Ащанга още след първата среща с нея. През годините на интензивно обучение в Индия, Тайланд, Бали и Европа имат късмета да се докоснат до редица утвърдени световни учители като: Грегор Майел, Тай Ландрум, Ларуга Глейзър, Дейвид Робсън, Манджу Джойс, Петри Райзинен, Грета Суарез, Шармила Десай, Кристофър Кон, Майкъл Шаборт. Учили са йога анатомия от Стю Гърлинг.

За любопитните:

Следете дискусията на събитието
Интересни статии:
Защо Ащанга виняса йога Майсор стил е традиционния и автентичен метод за изучаване на йога?
https://ashtangayogashala.bg/joga-kato-nachin-na-zhivot…/
Какво е това Ащанга виняса Майсор стайл? https://ashtangayogashala.bg/kakvo-e-tova-asthanga…/…
Достатъчна ли е йога за да развиете максимума сила, издръжливост и гъвкавост на вашето тяло?
https://ashtangayogashala.bg/za-kakvo-mi-e-tazi-joga/
Лечебните ползи на Ащанга йога.
https://ashtangayogashala.bg/lechebnite-polzi-na-parvata…/
Йога е за ума и тялото.
https://ashtangayogashala.bg/badete-zdravi-chrez-silata-na…/
Едно училище е толкова добро, колкото са добри учителите му.
https://ashtangayogashala.bg/asthanga-joga-shala-sred…/
За повече инфо, снимки и видеа кликнете тук:
https://www.facebook.com/events/1079101119808957/?active_tab=discussion

Детайли

Начало:
май 27 @ 14:00
Край:
юни 2 @ 12:00

Място

Porto Elea Camping & Bungalows
Sithonia 630 78

Организатор

Ashtanga Yoga Shala
Телефон:
0896 762 764
Email:
ashtangasofia@gmail.com