Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Zanzibar – Yoga, Kite and Diving

февруари 12 - февруари 27

1000EUR

Занзибар

“Занзибар не е просто поредното модно райско кътче от земята. Занзибар е есенцията на усещането за Рая! И който не е попаднал там, той не е разбрал това усещане! Занзибар е емоция! Занзибар е свето-усещане! Занзибар е религия – от тия, които те покоряват с искреността си и истинността си – от първата среща, и те пленяват завинаги! И те карат да се връщаш и да се завръщаш отново и отново.
На няколко хвърлея източно от Танзания (32 км), сред тюркоазените води на третия по големина океан – Индийския, опасан с едни от най-хубавите коралови плажове на Африка, Занзибар (Унгуджа) е основния остров от архипелага. Безбрежни млечно-бели плажове с фин пясък като пудра захар, кристално чисти води, често с температура над тази на човешкото тяло, коралови рифове и големи червени морски звезди – идеалното място за бягство далеч от цивилизацията. И простор! Ама какъв простор – да ходиш 2 км. по плажа и да си сам с небето и водата.”
Така описват Занзибар нашите приятели от www.globetravel-bg.com

Йога

Ние ви предлагаме 14 дни наситени с преживявания и ежедневна йога практика, с възможности за Кайт сърф, Скуба дайвинг, Шнорхилинг и множество екзотични екскурзии.
По пътя ще ви водят Цвета Кънчева и Красен Стоянов създатели и преподаватели в Ashtanga Yoga Shala, първото място в България, където Ащанга йога се преподава по традиционния, автентичен метод, наречен Майсор. Вътрешна потребност и детска любознателност срещат Цвета с йога, когато е още 10-годишна, а впоследствие се разгръща като отдаден йога последовател и преподавател. Красен се влюбва в Ащанга още след първата среща с нея. През годините на интензивно обучение в Индия, Тайланд, Бали и Европа имат късмета да се докоснат до редица утвърдени световни учители като: Грегор Майел, Тай Ландрум, Ларуга Глейзър, Дейвид Робсън, Манджу Джойс, Петри Райзинен, Грета Суарез, Шармила Десай, Кристофър Кон, Майкъл Шаборт. Учили са йога анатомия от Стю Гърлинг. Повече за учителите и метода може да намерите тук: https://ashtangayogashala.bg/

Кайт

Приключението ви на острова няма да е пълно, ако не покарате кайт сърф – емблематичен за Занзибар спорт, носещ чудесни емоции и усещане за безмерна свобода. За тази цел на ваше разположение ще е Симеон Найденов – сертифициран инструктор на IKO (International Kiteboarding Organization) с над десет години опит в преподаването и стотици щастливи ученици. Дългогодишната му практика с начинаещи и безупречните условия за обучение на плажа гарантират безопасност, бърз напредък и страст за цял живот.

Дайвинг

Потапянето в дълбините ще бъде водено от повелителката на моретата и океаните Ина Димитрова. Ина е водолаз с повече от 15 години опит, 12 години от които преподавателски. Като истинска кралица на водата, Ина има множество спиращи дъха постижения, като едно от тях е световния рекорд за най-дълбоко техническо гмуркане за жени в открити води от 201 метра.
Ина е собственик на най-големия скуба дайвинг център в България. Сертифицирана инструктор за PADI, SSI, SDI и TDI.
Ще бъдем в нейните сигурни ръце по време на подводните си приключения. А най-запалените могат да получат и сертификат след успешно преминаване на водолазен курс.
Повече за Ина може да прочетете тук: http://www.bg-diving.com

Цена

Цена: 1000 евро на човек. Капаро 500 евро.
Мястото се запазва само при платено капаро.
Цената включва:
13 нощувки във частната ни вила буквално на брега на океана. Вилата разполага с частен плаж.
13 здравословни закуски.
1 welcome dinner, за да опитаме морското богатство от октоподи, скариди и разнообразни риби.
Всички йога практики
Трансфери
Цената не включва:
Уроци по Кайт сърф – цена специално за нас 280 евро за 6 урока (в цената влиза учител + екипировка);
Уроци по Скуба дайвинг
Екскурзии
Самолетни билети
За допълнителна информация:
Krassen Stoyanov – 0896 762 764
Cveta Kuncheva – 0885 188 977

 

Детайли

Начало:
февруари 12
Край:
февруари 27
Стойност:
1000EUR

Организатор

Ashtanga Yoga Shala
Телефон:
0896 762 764
Email:
ashtangasofia@gmail.com