Създай своята.

Щастливи сме да споделим, че през следващата година индийският дом на Ashtanga Yoga Shala ще бъде домакин на 4 ритрийта.

  1. „Lifemaker“ – създай сега живота, за който мечтаеш. Йога и вътрешно препрограмиране с Цвета Кънчева и Красен Стоянов. Линк.
  2. „И заживели щастливо“ ритрийт за двойки с Мадлен Алгафари. Линк.
  3. “Среща с магичния АЗ” с Райна Бену (Росица Божкова). Линк.
  4.  Нашия Голям Индийски Йога ритрийт с Нина Сотирова (Нитя). Линк.

Пълна информация за всеки отделен ритрийт – в линковете.

Къде те каним?

Нашият индийски дом се намира в Гоа, Индия, на устието на река Чапура, точно преди да я прегърне морето. По думите на хора, били на предишните ни ритрийти, вила „Сафира“ е райско местенце, въплътило западните очаквания  за лукс сред пищната красива индийска природа“. Просторни, светли и комфртни стаи в инддийски стил, басейн с голям двор, който свършва на прега на реката, зад чиито отсрещен бряг възторжено и великолепно всяка сутрин изгрява слънцето. И залязва в морето, което е на разстояние 20 минути пеша или на 4 лв. с такси. „Сафира“ се намира в селището Морджим, в сърцето на най-известния индийски морски курорт – Гоа.

А за Гоа може да се говори дълго, но тук само ще нахвърлим няколко щрихи за преживяванията, които те очакват с нас.

ГЛЕДКИ И ПЪТЕШЕСТВИЯ

Пъстрота и светлина. В природата, по улиците, на плажа и…вътре в теб.

Залезите на Гоа са събитие за всички гости и местни жители. Слънчевият спектакъл привлича своята публика на плажа, където удобно настанени на шезлонги или поседнали на романтични маси точно на прибоя и слънчевата пътека, хората наблюдават как красивият оранжев диск бавно потъва в морето, разливайки от златото си до нозете на всеки. Ще имаш възможност да го преживяваш и ти всеки ден. А в един от дните, ще го напраим след разходка с лодка по спокойните води на реката, там където тя се слива с нетърпеливите да я посрещнат морски вълни.

Джунглата е гостоприемна, сочно зелена и красива с палмите, птичите песни и любопитните си жители – маймуните, които са общителни и винаги доволни да получат банан. В сърцето й се изливат сребърните води на 90-метров водопад, а широкият му вир те кани да се разхладиш и пречистиш в него. Ще те заведем и там, а по пътя ще посетим и храма на Шива, както и плантация за подправки, където ни очаква и вкусен обяд.

Цветни бижута, украси, сувенири, шалове и всякакъв шарен текстил ви посрещат навсякъде по сергиите с дружелюбни и омайни продавачи, винаги готвои за пазарлък, само и само да си вземеш нещо с радост от тях.

ХРАНА

Храната в  Гоа е великолепна – богата на безброй подправки, чиито вкусове ще опознаеш постепенно. Точно срещу вилата ни има две обикновени кръчми с най-вкусната традиционна индийска храна на изненадващо ниски цени. Разбира се, в района има и луксозни ресторанти с фюжън кухни, така че всеки може да избира и комбинира кулинарните си изживявания за обяд и вечеря. В зависимост от избора на място цената за едно хранен може да варира от 5 до около 50 лв, като качеството е несравнимо! А традиционната индийска закуска ще ни бъде поднесена от любезните ни домакини във вилата след сутрешна йога практика.

ОЩЕ ЗА ТЯЛОТО

Масажите в Гоа са пристрастяващи. От (не)обикновения foot massage на плажа за 10 лв., до специалния аюрведа масаж, който обсипва с любов и лекува всяка клетка на тялото – за около 22 лв. Препоръваме ти да ги направиш част от твоя ритрийт – за по-пълно регенериране и детоксикиране на тялото, а и за пълен кеф! Имаме контактите на най-добрите места в района.

ЗАБАВЛЕНИЯ

Гоа е парти сцена за едни от най-добрите индийски и световни диджеи, а партитата в джунглата са преживяване, което не е за пропускане, без значение от личните ти музикални предпочитания. Същото важи и за Екстатикденс партитата, в които се чувстваш свързан със всеки и всичко и, най-вече със себе си, по един извънземно красив начин. Ще ви заведм и на едно много специално място – бар Артджуна, чието съществуване започнало като маса с няколко стола, близо до която са практикували последователи на йога, а днес е  пространство за храна за тялото и душата – изкусително меню от храни и напитки, арт зона, галерия, библиотека, зала за практики, сцена за ежедневни музикални събития и …, разбира се, магазин.

ШОПИНГ

О, да! Ще пазаруваш :)! Съветваме те да дойдеш с полупразен куфар, за да има място за всичките ти планирани и спонтанни покупки. Мястото за шопинг е Арамбол, а търговската му улица е като наркотик J. Нещата, коитo наистина си заслужава да си вземеш от там, и като качество, и като цена, са бижута, дрехи от естествени материи и кожени изделия, които се шият направо на място в магазините. И ако, случайно твоята желана чанта е свършила, ще ти ушият нова и ще ти я пратят по „куриер“. Два пъти в седмицата се организират и т.н. дизайнерски базари , най-вече на дрехи и бижута, като авторите са от цял свят. Нашият съвет: пазарувай бавно и се пазари дълго :).

Отвън и вътре…

Изобщо, от един ритрийт можеш да си вземеш много неща. Освен всичко изброено, идващо отвън, можеш да откриеш невероятни съкровища и неотключен потециал и вътре в себе си. Това прави ритрийта много по-различно преживяване от обикновената екзотична ваканция. Когато се оттеглиш от ежедневието си и буквално преместиш тялтото си надалеч и се фокусираш върху себе си чрез практиките, които ти предлагаме, се случват и неочаквани вътрешни движения. Които не след дълго се проявяват като нов напредък в личния ти живот.

През 2025 година от януари до март, ти предлагаме четири такива пътешествия. Избери си.

И си запази място.

Подробности за резервации, цени и условия – във всяко едно от събитията:

(пак слагаме линкове)

Сподели
Последни публикации