Единствената причина да ви продават менте е непознаването на оригинала. Търговците на ментета (било то йога или друго) разчитат точно на това – липса на правилно знание и нежелание (мързел) за намиране на такова знание. Всеки може само с няколко клика в Гугъл да разбере какво е исктинска Ащанга йога. И въпреки това, всеки ден ми се налага да обяснявам, и то на хора практикували години, че са си купили менте. До такава степен ментето е завладяло пазара, че вече за да кажеш, че практикуваш истинска Ащанга йога трябва да допълниш -“практикувам традиционна Ащанга” или “практикувам Ащанга йога Майсор”. С други думи “Ащанга йога” вече е станало името на ментето. Истинската Ащанга йога вече се нарича “Ащанга йога Майсор“.

Как да познаем ментето веднага?

Менте класът ще се казва Ащанга йога, Ащанга виняса йога или Динамична ащанга, ще е с продължилтелност 1 час или час и петнайсет и ще се предлага един или два пъти в седмицата. В менте класът учителят ще води чрез демонстрация и инструкции целия клас, всички заедно.

Истинската Ащанга  ще се казва Ащанга йога Майсор, нормално е три часова сесия, като всеки може да започне практиката си когато пожелае в рамките на сесията, и се предлага всеки ден без неделя. В истинския клас учителят ще преподава индивидуално на всеки практика, адаптирана към нуждите и състоянието на всеки отделен ученик. Всяка седмица ще има конференции, на които ще се обсъждат древните текстове касаещи Йога, Веданта, Хата йога и Аюрведа.

Истинската Ащанга йога *Майсор” е един от най-мощните, ефективни методи за себереализация, Страничните ефекти са нечовешка сила, котешка гъвкавост, крепко здраве, покой в главата.

Ментето е не само лъжа, то е и опасно. Ако сте отворили и прочели приложените линкове никога повече няма да могат да ви набутат менте. Ако ходите на менте ащанга, за бога, спрете. Помолете да ви върнат парите. Обърнете се към собственика на студиото и го попитайте защо продава ментета. Ако каже, че не знае кое какво е споделете му тази статия. 

Бизнесът с ментета процъфтява само когато няма достатъчно иформация за оригинала.

Автор: Красен Стоянов

Сподели
Последни публикации