Йога е много красива наука, филосовска система изградена от супер практични методи и техники, които водят до истината, че в този живот привидно невъзможното може да се постигне:
ДА БЪДЕТЕ ПОСТОЯННО ЩАСТЛИВИ И ПОСТОЯННО В МИР…
Как се случва това ли? Ами ето как – просто…

НЕ СЕ НАРАНЯВАЙТЕ

Не яжте лошо; хранете се здравословно. Консумирайте пресни плодове, зеленчуци, семена, натурални сокове, минерална вода и Пълнозърнена закуска. Намалете бялото брашно, месото и захарта, вече сте си дали твърде много вкусове.
Достатъчно щети сте нанесли на свещеното си тяло.
Започнете да се грижите за него и да го обичате.

Не се наранявайте. ☄

Не мислете негативно; не замърсявайте свещената си съвест с токсични мисли, със спомени от миналото, което вече е умряло или очакване на бъдеще, което не съществува.
Всяка негативна мисъл замърсява клетките ви и влияе на нервната ви система, генерирайки вредни емоции и следователно нискочестотна реалност.
Не се наранявайте. ☄
Практикувайте йога ежедневно.
Това активира енергията ви, връща спокойствието ви и премахва умората. Подобрете здравето си, предотвратете многобройни заболявания и подгответе тялото си за медитация.

Не се наранявайте. ☄

Не спорете с никого.
Където няма любов или уважение просто си тръгнете, не се въвличайте в спорове да бъдете прави още по-малко да полагате усилия другият да се промени или да види грешката си.
Ако не вижда, не вижда.
Ще порасне, когато му дойде времето.
Не търсете разбиране, просто следвайте своя мир.

Не се наранявайте. ☄

Не прекарвайте часове, дни, седмици и месеци в гледане на филми, телевизия или сърфиране в интернет. Технологията е наркотикът на съвремието.
Това ви отклонява от целта ви и поробва вниманието ви навън, което винаги трябва да бъде насочено към сърцето ви и вътрешната ви вибрация, ако наистина искате да намерите спокойствието на духа. Не сте дошли тук, за да се разсейвате от сетивните ефимерни удоволствия, а за да осъзнаете своето Аз, което е върховно и вечно блаженство и да служите на човечеството. Бъдете силни!

Не се наранявайте. ☄

Не продължавайте с партньора си, ако магията вече е изгубена; ако той или тя не може да види величието ви и ангела ви. Може би има любов и уважение, но това не е да си влюбен.
Не губете живота си до някой, който вече е изпълнил мисията си с вас.

Не се наранявайте. ☄

Не отлагайте мечтите си. Движете се и се доверявайте. Запомнете тези две вълшебни думи: Движете се и се доверявайте.
И двете са задължителни за постигане на успех.
Ако не се движите, нищо няма да се случи, а ако се движите със съмнение и несигурност в ума си, нищо няма да се случи.
Животът е игра.
Следвайте законите, които са създадени, за да живеете в мир и хармония.
Стъпка по стъпка трябва да се отървете от привързаностите и лошите си навици.
Всеки ден добри навици ще ви отведат по плажовете на личното и духовно реализиране.
Изкоренете лошите си навици и светски желания и ги заменете с медитация, укрепвайки самочувствието си, грижейки се за тялото, просто проницателност между пътя на светлината и егото и упражнявайки вниманието си, за да упражнявате постепенно надмощие над ума си, това е, което всички хора са дошли да направят на тази планета.
Успехът в живота се състои в това да промениш лошите си навици и да ги замениш с добри навици.
Така, като покорите един по един от враговете си, които настояват да се отдалечите от истинското щастие на Съществото, ще видите, че в този живот привидно невъзможното може да се постигне: да бъдете постоянно щастливи и постоянно в мир…
Този текст на Сол Кин много точно описва осморния път на Йога. Да четем без да практикуваме, обаче, не променя нищо.
Красен Стоянов
Сподели
Последни публикации