Излекувайте ума и тялото си

Много е модерно да се говори за здравословен начин на живот напоследък. От както преподавам йога безброй хора ме питат ще ми помогне ли за този проблем или онзи. Казвам да, ще ви помогне и после не ги виждам до следващата ни среща, когато пак ме питат същото.

Пиша тази статия с надеждата да мотивирам повече хора да престанат само да говорят и четат, а да влязат в студията и да почнат да практикуват. Ако искат да са здрави и щастливи де.

А сега Йога: (началния стих от Йога Сутра на Патанджали – авторитарния текст, който обяснява метода йога, целите и ефектите му. Патанджали нарича този метод Ащанга йога или осморния път)

Благодарение на Крищнамачария, едно време загадъчна и достъпна за малцина практика, Ащанга Виняса йога вече се практикува от милиони хора по целия свят. Популярна заради способността си да контролира стреса, да генерира огромни количества сила и енергия, фокус и концентрация, Ащанга йога е завладяващ контрапункт на съвременния живот. Само с няколко движения (и подходящи техники за подравняване и дишане), Ащанга йога може да неутрализира влиянието на забързаното ни ежедневие и да помогне на нашето здраве.

Свами Шивананда описва красиво ползите за здравето ни от йога: “Можете да имате спокойствие на ума по всяко време чрез практиката на йога. Можете да имате спокоен сън. Можете да имате повече енергия, сила, жизненост, дълголетие и много добро здраве.” Йога може да даде възможност на хората да преодолеят заболяванията и да придобият контрол над тяхното здраве и живот, дори да забравят необходимостта от посещение на болници през годините.

Сподели
Pages ( 1 of 3 ): 1 23Next »
Последни публикации